Koncernen är ett mycket välkänt företag inom maskinuthyrningsbranschen och har cirka 2500 anställda i fjorton länder varav cirka 770 anställda i Sverige. Koncernen omsätter cirka 652 MEuro. Koncernen verkar främst inom bygg, entreprenad och industri. Totalt har man cirka 330 depåer varav Sverige har ca 120 stycken. Koncernen är börsnoterad och har en dominerande ställning i flera länder däribland Sverige.

Business Controller

Tjänsten
Rollen som Business Controller är en delad tjänst mellan koncernens Fleet Management och Group Business Control. Personen kommer att arbeta nära med produktorganisationen och koncerncontroller teamet. Detta är en central roll i strategin av förverkligandet av Cramo koncernens strategi. I arbetsuppgifterna ingår det att säkerhetsställa och utveckla processer inom inköp samt reparations- och underhållsprocesser. I tjänsten ingår det att ansvar för underhåll och utveckling av hur man rapporterar samt kvalitet i rapporteringen gällande hyresinvesteringar. Vid investeringar av anläggningstillgångar kommer personen ha en expertroll. I rollen kommer du även att ta fram investeringsunderlag och fleet analyser. Vidare kommer du att vidare utveckla företagets BI och även utveckla processer samt rutiner inom Fleet Management.
I rollen ingår det också att utveckla och kordinera anläggningstillgångar, upprätta investeringsbudget, göra prognoser samt vara ett stöd i utgivningsprocessen för uthyrningsinvesteringar. Du ska även leda och kordinera investeringsbudget processen och Fleet Management budget. Du kommer månadsvis att rapportera av investeringar, utnyttjandegrad, fleet effektivitet samt KPIs till koncernledningen.

Erfarenhet
Vi ser att personen har minst fem års relevant yrkeserfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har mycket goda kunskaper i controlling och / eller redovisning. Vi ser gärna att du kommer från ett stort eller medelstort företag. Du har en hög IT-mognad och lätt att förstå och navigera dig igenom nya systemmiljöer. Vidare kan du flytande engelska och har erfarenhet av en internationell företagsmiljö.

Egenskaper
Som person har du god förmåga att arbeta självständigt, driva och prioritera. Du arbetar uthålligt och strukturerat även i stressade situationer samtidigt som du har förmåga att hitta nya lösningar och idéer. Det är en social roll med många olika kontaktytor både internt och externt vilket ställer krav på god förmåga att samarbeta och kommunicera. Din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift är alltså viktig.

Utbildning
Kandidatexamen eller magisterexamen i finans och- / eller redovisning.

Placering
Solna

Möjligheter
Företaget är ett modernt uthyrningsföretag innom maskinbranschen. Tjännsten är intressant och samtidigt krävande. Möjligheten till enn bra personnlig utveckling är stor. Företaget finns i ett flertal olika länder och enn fortsatt karriär kann ske såväl i Sverige som utomlannds.

Ansökan
Låter detta intressant så hör av dig till Glenn Basth Nilsson på Connect Search tel 070 517 61 81. Din ansökan kan du skicka in här via vår hemsida här till vänster.