Företaget är ett av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi, maskiner och lantbruk. Koncernen har ett flertal välkända varumärken. Koncernen omsätter cirka 36 miljarder SEK och har totalt cirka 10 000 anställda. Koncernen har cirka 30 dotterbolag.

Det aktuella dotterbolaget erbjuder lantbrukssektorn och verksamheter med liknande behov en bra affärsrelation för maskiner, service och reservdelar.

Dotterbolaget omsätter cirka 3.5 miljarder och är cirka 650 anställda.

RESERVDELSCHEF

Tjänsten
De viktigaste uppgifterna i rollen är att se till att verksamheten utvecklas med lönsamhet, nöjda kunder och med kompetent och motiverad personal.

Som alla anställda är personen även delansvarig för att företaget levererar bra service och högkvalitativa produkter och ett bra mervärde till företagets alla kunder.

Som reservdelschef skall man driva utvecklingen av den egna organisationen mot en högre nivå och effektivitet och vara ansvarig för företagets kundkontakter i inom serviceområdet.

Arbetet innebär att aktivt planera och leda reservdels/butiksavdelningen och servicearbetet i Uddevalla, Detta innebär uppgifter såsom rekrytering, informationsarbete, faktureringsarbete samt planering av schema, utbildning och semester. Detta gäller såväl arbetet som utförs på anläggningen som det som sköts ute hos kunderna i regionen.

I rollen som reservdels/butikschef är man totalt ansvarig för sin avdelning som idag består av 4 butikssäljare.

Man är medlem i den lokala ledningsgruppen tillsammns med verkstadschefen och en säljare.

Erfarenhet
För att kvalificera sig till denna roll skall personen gärna kunna reservdels arbetet och då främst inom tyngre maskiner såsom lantbruksmaskiner, anläggningsmaskiner, skogsbruksmaskiner, bussar, lastbilar, personbilar eller liknande.

Rätt person bör vara van att leda butikssäljare inom maskinbranschen eller liknande samt även ha vana att arbeta med sedvanliga system vad gäller administration.

Utbildning
För att kvalificera sig för positionenär det önskvärt att kandidaten har genomgått fordonsteknisk utbildning eller liknande.

Placering
Uddevalla