Företaget är en av de största och mest väletablerade koncernerna inom kommunikation, marknadsföring och utbildnings branschen i Sverige. Företaget finns representerade på två orter i Sverige, har sitt huvudkontor i Stockholm och är cirka 300 års anställda. De har cirka 120 miljoner i omsättning.

SR KAM

Tjänsten
Som Sr KAM blir man i denna roll ansvarig för att planera och leda arbetet med att bygga upp kundrelationerna inom företagets totala områden men främst inom marknadskommunikationsområdet.
Som Sr KAM är personen ansvariga för prospektering, att genomföra kundbesök, skapa relationer, vägleda och informera kunderna i alla steg tills dess att avtalet är signerat. Allt detta arbete sker i tätt samarbete med den övriga organisationen. Kunderna är oftast stora välkända och börsnoterade svenska eller internationella kunder.

Erfarenhet
Rollen ställer krav på erfarenhet från liknande arbete som KAM och då helst från affären kring Outsoursing affärer eller liknande . En erfarenhet som är viktig är att självständigt ha arbetat med affärsprocesser från A till Ö. Det är ett krav att man har en bra erfarenhet av arbete på hög beslutsnivå hos kunderna. Man måste ha en erfarenhet inom detta områda på cirka 4-8 år.

Utbildning
Rätt utbildningsbakgrund för denna roll är troligen en civilekonom utbildning eller från liknande akademisk nivå.

Placering
Stockholm