Sveriges största koncern inom privat, entreprenörs-driven tandvård och hälso- och sjukvård. Ett aktiebolag som har en producentkooperativ ram där de 2 100 ägarna själva arbetar på mottagningar runt om i landet. Koncernen har en omsättning på ca 8,3 miljarder kr och dotterbolagen står för ca 15% av omsättningen. Den del vi rekryterar till är affärsområdet Hälso- och sjukvård och det innefattar ca 10 dotterbolag.

Business Conntroller

Tjänsten
I rollen som Business Controller kommer du att ha ett nära samarbete med de VDs som sitter i de 10 dotterbolagen. I arbetsuppgifterna ingår det att göra ekonomiska analyser och att skapa affärstöd åt dotterbolagen. Vidare ska personen utveckla de stödfunktioner som är kopplat till ekonomisystemet samt personalsystem såsom rapportering, mallar och nyckeltal. I rollen har du ansvaret för övergripande affärsplaner och identifiera tillsammans med VD i de 10 dotterbolagen nya affärer och lönsamhet. Business controllens uppgift är även att räkna på affärer, anbud samt att göra upphandlingar. I denna rollen sitter du med i ledningsgruppen för affärsområdet. Rapportering sker till AOchefen.

Erfarenhet
Vi ser att rätt person har har gedigen erfarenhet av likvärdiga arbetsuppgifter. Personen ska ha en bred ekonomisk förståelse. Det är ett krav att ha erfarenhet av upphandlingar, anbud och kalkyler. Vi ser att personen även har ett driv och affärsmannaskap.

Utbildning
Önskvärd utbildning är civilekonom med inriktning mot controlling, ekonomisk redovisning och ekonomisk uppföljning.

Placering
Stockholm