Företaget Thyssen Krupp Elevator arbetar inom områden som stålprodukter, kapitalvaror samt service, är internationellt välkänt och finns runt om i hela världen. Totalt är man cirka 190 000 anställda och omsätter cirka 52 miljarder Euro. Företaget är indelat i sex affärssegment varav hissar är ett av dessa områden och det är till detta område vi nu skall rekrytera. Hissegmentet har cirka 36 000 anställda runt om i världen. Sverige ingår som en del i en nordisk region.
I Sverige finns man i Stockholm, Karlstad, Göteborg, Malmö och Helsingborg, man är totalt cirka 150 personer i Sverige och omsätter cirka 200 miljoner SEK.

PLATSCHEF KARLSTAD

Tjänsten
Resultat och kundansvarig på orten. Aktivt arbeta med kunder och affärer ensam eller tillsammans med övriga anställda. Ansvaret innefattar att säkra en ökad kundtillfredsställelse. Försäljning av service, reparationer och reservdelar såväl som försäljning av ombyggnationer och nyinstallationer inom ramen för företagets produkt och prispolicy. Personen kommer medverka vid försäljning av nyinstallationer och är ytterst ansvarig för all kundkontakt och samtliga servicekontrakt.
Personalansvar inom området vilket innefattar arbetsledning, coachning, vägledning samt personalvård. Platschefen ska ta hand om och värna om sitt team. I rollen innefattas också att erinra medarbetarna om deras skyldigheter och rättigheter beträffande arbetsmiljöfrågor och tydliggöra detta ansvar. Man rapporterar till Regionchefen i Göteborg

Erfarenhet
Rätt person har arbetat i en entreprenörsdriven jordnära verksamhet. Samtidigt är det viktigt att vara van vid lite större och professionella bolag gällande rutiner och uppföljning. Erfarenhet från eget resultatansvar är ett krav. Det är ett krav att ha arbetat med komplex och teknisk försäljning. Rätt person för denna roll bör ha 3-5 års erfarenhet av arbetsledning men rätt person och ledaregenskaper är av större vikt. I denna roll är det av stor vikt att man har erfarenhet från Projektledning, Serviceförsäljning och Kundutveckling. Det är meriterande om personen har en god teknisk förståelse, alternativt är tekniker och har arbetat i en teknisk miljö. Erfarenhet från styr/regler är meriterande. Giltigt körkort är ett krav då tjänsten innefattar ett visst resande i området.

Utbildning
Utbildning är inte det mest avgörande faktorn men det är önskvärt med en gymnasieingenjörsutbildning. En utbildning från IHM kan också vara lämplig.

Placering
Karlstad